Pesto

Co je pesto ?

Název “pesto” je odvozen od italského slova pestare, což v překladu znamená tlouci nebo mlátit. Tradiční příprava pesta spočívá v rozdrcení hlavních použitých surovin jako jsou bylinky nebo sušená rajčata s přimícháním parmezánu, ovčího sýra Pecorino, ořechů, česneku, soli a extra panenského olivového oleje. Pesto je tradiční italská omáčka používaná v kombinaci s čerstvě připravenou pastou. V kuchyni však našlo pesto i jiné uplatnění. Můžeme ho použít do salátů, do pečiva, k sýrům a otevřít tak cestu novým chutím.

Naše pesto:

Nejlepší bylinky jsou ty, které si sami vypěstujete. Po zkušenostech s běžně prodávanou bazalkou po celý rok, která obsahuje příliš velké procento vody a je do našeho pesta nepoužitelná, si i my bylinky do pest pěstujeme sami. Jsou to bylinky jako zelená bazalka Genovese, fialová bazalka nebo šalvěj. Veškeré bylinky pěstujeme od semínka a bez použití chemických hnojiv.

Mimo bylinkových pest v naší nabídce náleznete i pesta z oliv nebo na slunci sušená italská rajčata z oblasti Apulie nebo Kalábrie v několika chuťových variantách a kombinacích.

V každém z našich pest jsou 2 druhy sýrů. Jsou to sýry Parmigiano Reggiano D.O.P. 24 - 36 měsíců zrání a Pecorino Romano. Extra panenský olivový olej z Toskánska, kterého podle naší receptury přidáváme pouze v poměru kolem 30%. Dále chutný silný česnek a slunečnicová semínka.

Veškeré bylinky do pest si vypěstujeme v zahradnictví. Ostatní suroviny jako jsou sýry, oleje, sušená italská rajčata nebo olivy si sami dovážíme z Itálie od roku 2014 naší vlastní chladírenskou autodopravou . Neustále získáváme nové kontaky či přátelé z řad prodejců i farmářů po celé Itálii.

Naše pesta jsou bez chemických konzervantů s jediným alergenem, kterým je mléko (7). Jsou vhodná i pro vegetariánsou kuchyni.

 

 

Pesto Počet produktů: 5

Zobrazeno 1 – 5 z 5 položek
Zobrazeno 1 – 5 z 5 položek