Buďte kreativní s pestem. 3 recepty, které určitě vyzkoušejte!

1 (2)
 
 
1. Pasta e Pesto - těstoviny s pestem
 

Jeden z nejrychlejších pokrmů pro celou rodinu. Oběd nebo večeře do 15 minut na talíři.

Do vroucí vody nasypeme hrubou mořskou sůl (10 g/1l), vložíme těstoviny a vaříme. Čerstvé těstoviny přibližně do 3 minut scedíme. Než těstoviny scedíme, odebereme si horkou škrobovou vodu do mističky a smícháme s pestem. Na 4 - 5 porcí použijeme jednu 125g skleničku pesta a 0,75 dcl vody z těstovin. Promícháme pesto s těstovinami a můžeme servírovat.

Důležité upozornění! Neotvírejte pesto dříve, nežli jsou těstoviny uvařené. Mohlo by dojít k úplnému snězení pesta před dovařením těstovin.

 
2. Kuskus s pestem a křupavou zeleninou
 

Dokonalá příloha, ale i hlavní chod.

Kuskus připravíme běžným způsobem a to tak, že ho zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou vodu vsáknout. Na jeden hrnek kuskusu hrnek a půl až dva horké vody. Kuskus osolíme, přelijeme extra panenským olivovým olejem a promícháme. Použijeme čerstvou zeleninu jako je paprika, rajče, okurka a co nám zrovna vyrostlo na zahrádce nebo farmářském trhu. Vše nakrájíme zhruba na půl centimetrové kostičky a vložíme do misky s kuskusem. Přidáme pesto, na které je zrovna chuť, ať už bazalkové, rajčatové, olivové anebo lanýžové. Teď už jen můžeme dochutit například čerstvými bylinkami, citronovou šťávou, ale i více oblíbenými chilli papričkami. Vše v misce důkladně promícháme, dochutíme bílým pepřem, solí a máme hotovo.
 

 
3. Čerstvý sýr s pestem
 

Na pečivo, do svačiny nebo pro nečekanou návštěvu. Jednoduchý a neuvěřitelně rychlý recept, který si zamilujete.

Do mističky vložte 100g čerstvého sýra nebo žervé. Přidejte jednu čajovou lžičku libovolného pesta a promíchejte. Pokud je potřeba, můžete konzistenci zjemnit troškou mléka či smetany a opět promíchat. No a teď už můžete mazat a užívat si tu dokonalou kombinaci. 

Pesto můžete samozřejmě využít jak v teplé tak studené kuchyni, k masu či zelenině, zapékat s pečivem nebo přidávat do salátů. Brzy se můžete těšit na další recepty, u kterých naše výrobky využijete naplno.



Napište nám, který z receptů vám připadá nejlepší. A klidně připojte i to, jak pesto nejčastěji využíváte v kuchyni vy. :)